هرفردی ممکن است هرازچندگاهی دروغ بگوید، گاهی اوقات برای خنداندن دیگران (که تقریباً نادر است !)، گاهی اوقات برای پنهان کردن چیزی، گاهی اوقات برای پوشاندن گناه خود، و گاهی اوقات تنها به دلیل کینه جویی. مردم بیشتر برای پنهان کردن چیزی یا سرزنش نشدن بابت کاری دروغ میگویند.همه ما ممکن است دروغ گفته باشیم . همین الان که در حال خواندن این مقاله هستید، احتمالاً یک نفر دارد در جایی دروغ میگوید. البته من بدبین نیستم و قصد ندارم بگویم که هیچ کس قابل اعتماد نیست. فقط اینکه خوب است که هر فردی بتواند نشانههای دروغ گویی را از نزدیک تشخیص دهد، تا بتواند در صورت نیاز، از آسیب رسیدن به خود و خانواده خود جلوگیری کند .به توصیه های ما در ادامه توجه کنید تا وقتی فردی به شما دروغ میگوید، متوجه آن شوید. (البته لازم به ذکر است که تمامی موارد زیر، به صورت نسبی بوده و نباید در تصمیمگیری عجله کنید )
وقتی با فرد دروغگو صحبت میکنید باید به کلماتی که استفاده میکند دقت کنید. رایجترین عبارت مورد استفاده این است: "باور کن" و یا "راست میگویم" و یا "اگر راستش را بخواهی ..."
فردی که دروغ میگوید قطعا استرس دارد و بنابراین تن و صدایش یا شیوه صحبتش با همیشه فرق میکند.
از او بخواهید که داستانش را دوباره تکرار کند. اگر این کار موثر نیست از او درباره جزئیات بپرسید. از او پشت سر هم سؤال کنید.
عرق ریختن فرد دروغگو نشانه ای دیگر است. البته تعریق زیاد، علتهای متفاوتی دارد، پس باید از این نشانه در کنار نشانههای دیگر استفاده کنید.
وقفه های غیر معمول و مشخص بین جملات نیز به دروغ گفتن فرد اشاره می کند.
وقتی فردی دروغ میگوید، از سوالات زیاد و رک خوشش نمی آید و عصبانی می شود.
اگر فردی عجیب و خارج از شیوه معمول خود رفتار میکند، ممکن است در حال پنهان کردن چیزی باشد.
فردی که در حال دروغ گفتن است، حالتهای بدنی عجیب و تکراری از خود نشان میدهد. مثل گاز گرفتن لب ها .
فردی که دروغ میگوید هنگام صحبت نمیتواند به راحتی با شما تماس چشمی برقرار کند. او از نگاه کردن به چشمان شما اجتناب میکند.
حالت چهره، خیلی از کلمات مهمتر است. اگر فردی به شما دروغ میگوید، اولین چیزی که باید به آن توجه کنید چهره او است.